AVG e-learning 2022

Maandag 21 februari 2022
AVG e-learning in de huisartsenzorg
Weet jij hoe je goed omgaat met de privacy van patiënten en collega’s?
Omschrijving De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht iedereen die iets met persoonsgegevens doet hierin scholing te volgen. Syntein vindt dat dit naast een wettelijke verplichting ook een verantwoordelijkheid is. Patiënten en medewerkers van een zorgorganisatie zoals een huisartspraktijk of Syntein moeten erop kunnen vertrouwen dat op een vertrouwelijke anier wordt omgegaan met persoonsgegevens. Een zorgorganisatie zoals een huisartspraktijk moet maatregelen treffen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat patiëntgegevens veilig zijn.

Inhoud e-learning AVG Syntein biedt een online cursus informatiebeveiliging en privacy aan die speciaal is ontwikkeld voor de zorg. De cursus zit boordevol voorbeeld en casussen uit de praktijk. De e-learning gaat niet alleen in op het ‘wat’ en ‘hoe’, maar ook op het ‘waarom’. Hierdoor begrijpen medewerkers beter het doel van informatiebeveiliging en de waardevolle bijdrage die je zelf levert! Je volgt de e-learning op het moment dat het jou uitkomt. De e-learning is bestemd voor alle medewerkers van alle huisartspraktijken en Syntein. Dus niet alleen voor de HaZo24 praktijken.

De medewerker sluit de e-learning af met een toets en ontvangt een certificaat. Nieuwe medewerkers kunnen direct aansluiten als onderdeel van hun inwerkprogramma.
Doel
Na het volgen van de e-learning:
- Voldoet de medewerker aan de wettelijke plicht om geschoold te zijn als je persoonsgegevens verwerkt;
- Begrijpt de medewerker beter hoe je met privacy kunt omgaan zonder dat het een belemmering is voor het dagelijks werk;
- Weet de medewerker hoe je het verantwoord werkt en zodat patiënten en collega’s erop kunnen vertrouwen dat je veilig met persoonsgegevens omgaat.

Aanmeldproces Aanmelden voor de e-learning kan via de website van Syntein.
Elke deelnemer meldt zich afzonderlijk aan.
Werkwijze:
1. Deelnemer meldt zich aan via de website Syntein en vermeldt daarbij naam, huisartspraktijk en mailadres zodat (interne) facturering kan plaatsvinden en inzicht is in deelname.
2. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een bevestigingsmail met daarin een link naar de e-learning website. Een medewerker van Syntein verstuurt deze mail.
3. Op de e-learning website registreert de deelnemer zich door een account aan te maken.
4. Met dit persoonlijke account (link en inlogcode) kan de deelnemer 1 jaar (in de periode van april 2022 t/m maart 2023) gebruik maken van de e-learning en deze desgewenst als naslagwerk gebruiken.

Duur plm. 45 minuten 
Methode online via e-learning
Locatie n.v.t.
Frequentie eenmaal in 2022
Kosten € 27,50 per persoon incl. BTW
Doelgroep elke medewerker van een huisartspraktijk en van Syntein Organisatie Privacy met Zorg in samenwerking met Syntein
Aanvang ieder gewenst moment miv 1 april 2022
Accreditatie n.v.t.
Inlichtingen m.stax@syntein.nl
Opgeven voor deze scholing is mogelijk via deze link