Aandacht voor laaggeletterdheid

Donderdag 21 maart 2019
Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. 1 op de 9 Nederlanders tussen 15 en 65 jaar heeft hier moeite mee. Syntein ondertekende onlangs het convenant van het Taalhuis. Het Taalhuis is een herkenbare plek in de Bibliotheek waar iedereen terecht kan voor hulp en ondersteuning op het gebied van lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Het Taalhuis bevat lees-en oefenmaterialen, organiseert activiteiten en cursussen, biedt een-op-een taalbegeleiding, en nog veel meer. Meer informatie vindt u via Biblioplus: https://www.biblioplus.nl/speciaal-voor/taalhuis.html

Er is een E-learning beschikbaar voor iedereen die in het werk te maken heeft met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Deze E-learning behandelt de herkenbaarheid en geeft aan hoe u het bespreekbaar kunt maken.
https://elearning.lezenenschrijven.nl/#/login

Stichting Lezen en Schrijven verzorgt twee workshops over herkennen, bespreken en doorverwijzen bij laaggeletterdheid bij Syntein op maandag 5 juni, 12.00 – 14.00 en maandag 9 september 10.00 – 12.00. Aanmelden kan via deze link op zorgportal.