Kunstexpositie bij Syntein

Donderdag 12 oktober 2023
Kunstkolk exposeert bij Syntein

Sinds deze zomer siert kunst de wanden van ons kantoor. Het zijn kunstwerken van Kunstkolk die op deze manier een podium krijgen én zorgen voor energie en inspiratie. Een mooie lokale wisselwerking.

Kunstkolk is een kunstcollectief in Boxmeer. Doelstelling van het collectief is de werken van leden bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Zo organiseren de gezamenlijke kunstenaars een jaarlijkse kunstroute en werken ze samen om hun werken in openbare ruimtes te exposeren. Op die manier belandden hun kunstwerken onder meer bij Syntein en Maasziekenhuis Pantein.

Janneke van den Berg, manager bij Syntein vertelt dat de kunstwerken echt iets toevoegen. “Kunst inspireert. De verschillende werken brengen energie in ons kantoor en leiden regelmatig tot leuke gesprekken. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar door de grote diversiteit aan werken hangt er altijd iets tussen dat je aanspreekt. Dat past helemaal binnen het gedachtegoed van Positieve Gezondheid dat we als Syntein al jaren uitdragen. Een goede werksfeer draagt bij aan de gezondheid van mijn collega’s.” Het zijn overigens niet alleen medewerkers van Syntein die de kunst kunnen bewonderen, maar ook medewerkers van huisartsenpraktijken in de regio die voor scholingen bij Syntein over de vloer komen.

In het kantoor van Syntein, gevestigd aan de Bereklauw, hangen op dit moment onder meer werken van Anke van Gorp, Wil Friesen, Tjally Dirriwachter en Guus Verzellenberg. Leuk detail: laatgenoemde is oud-huisarts en kent dus op zijn beurt het werk van de regionale huisartsenorganisatie Syntein. Het is de bedoeling dat de werken ieder half jaar wisselen.

Op de foto: Elly Kahlert & Lisette van Wensveen (Syntein) bij een kunstwerk van Tjally Dirriwachter