Diabetes Challenge

Woensdag 29 augustus 2018
Geïnspireerd door de Nationale Diabetes Challenge en collega-POH Jacqueline van Haaren uit Boxmeer, gingen Ans Siebers (POH Op 't Zand), Marianne Aerts (POH Tunnis Huisartsen) en Maureen Raaymakers (POH Huisartsenpraktijk Oploo / Rijkevoort) aan de slag. De doelstelling: wekelijks wandelen met mensen met diabetes om hen zo op weg te helpen naar een betere leefstijl. En natuurlijk zouden de wandelingen ook mooie momenten zijn om ervaringen te delen. 

Het aantal wandelaars overtrof ieders verwachting. Van de 75 aanmeldingen bleven er de eerste weken 60 personen over. In de vakantie werd de groep wat kleiner en bestond deze gemiddeld uit 35 personen, aangevuld met 4-5 begeleiders. Naast Ans, Marianne en Maureen wandelden er assistentes, huisarts, 3 diëtistes en wandelclub vrijwilligers mee ter ondersteuning. De routes waren regelmatig hetzelfde, maar ook variërend, een beetje op wens van de deelnemers. Als afsluiting vonden er twee wandelingen plaats: 1 in Oploo en 1 in Sint Anthonis. Er was geen interesse voor de Bas van de Goor afsluitingsdag, maar het doel is bereikt WEKELIJKS SAMEN MET PLEZIER IN BEWEGING ZIJN.
 

‘’Doordat ik hier iedere week die wandelingen heb gelopen, lukte het me om tijdens de vakantie mee te kunnen tijdens de wandeling door de kloof. Anders zou ik de groep zeker opgehouden hebben of het niet aangedurfd hebben’’

‘’ Ik ben er trots op dat ik zo ver kan lopen’’