Transferpunt zorg start vanaf 1 juli

Dinsdag 11 juni 2024
Gezamenlijk aanvraagpunt geplande wijkzorg voor toekomstbestendige ouderenzorg
Het aanvragen van geplande wijkzorg in de regio verloopt vanaf 1 juli 2024 op een nieuwe manier. Verwijzers en toekomstige cliënten vragen wijkzorg voortaan digitaal aan via zorgdomein of www.iedereenzorgt.nl. Het aanvragen van wijkzorg wordt hierdoor eenvoudiger.

Samenwerken aan geplande wijkzorg
De wijkzorgaanbieders in de regio willen ervoor zorgen dat de beschikbare zorg ook in de toekomst optimaal kan worden benut voor wie dat nodig heeft. Via het gezamenlijk aanvraagpunt bekijken de wijkteams in de buurt met elkaar wie de aanvraag oppakt. Dit gebeurt op basis van beschikbaarheid en expertise in de teams, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de voorkeur van de cliënt. De werkwijze rond de beoordeling van de zorgaanvraag en de zorg blijft hetzelfde.

De wijkteams in de wijken informeren de huisartsenpraktijken ook over deze wijziging. Concreet betekent dit dat vragen voor de wijkzorg en ouderenverpleegkundigen op deze wijze worden gedaan. Wijkverpleegkundige en OVK van alle aanbieders zitten ‘rond de brievenbus’, zij openen elke dag rond 13. 00 à 13.30 uur de brievenbus en kijken naar de vraag of dit een zorgvraag is, de zorgvragen van die dag worden verdeeld. De aanvrager krijgt dezelfde dag een reactie hoe verder.

Binnenkort wordt het nieuwe werkproces gedeeld.