E-health

E-health

Met e-health bedoelen we digitale zorg. Bijvoorbeeld een app die kan helpen de conditie te verbeteren, een online afspraak bij de huisarts of thuismetingen die de patient helpen om zelf zijn/haar gezondheid te monitoren. E-health draagt bij aan persoonsgerichte zorg en kan bijdragen om de zorg toekomstbestendig te maken.

Onder de naam #DiVers organiseeerde Syntein, in samenwerking met NEO huisartsenzorg en ROER, in het voorjaar van 2022, een symposium over digitalisering binnen de huisartsenzorg. De presentaties van dit symposium, alsmede tips & tricks rondom digitale versnelling, zijn hier terug te vinden.
Hoe kun je digitaal versnellen in jouw eigen praktijk? Doe de bingo!

Minddistrict & Evie
In de regio werken praktijkondersteuners en huisartsen met het regionale e-healthplatform Evie. Evie bevat (zelfhulp)modules van Minddistrict, de mogelijheid tot videobellen of oefenplannen. Zo worden mensen digitaal ondersteund en kunnen ze werken aan hun herstel of persoonlijke ontwikkeling op het moment dat ze hier zelf behoefte aan hebben. Goed om te weten: communicatie met de patient over Evie en Minddistrict kan via VIPLive.

Evie biedt bijna 300 verschillende modules die allemaal online terug te vinden zijn. Om de weg te vinden in deze bibliotheek en patienten goed te kunnen begeleiden, is een E-learning beschikbaar voor zorgprofessionals. Interesse of vragen over de E-learning: syntein@behandeling.online.

Wil je een Evie account, geef dit door via info@syntein.nl. Je ontvangt dan een aanmeldlink, waarmee je kan starten.

Nieuwsgierig naar ervaringen van collega's? Lees hier het verhaal van Marion Oehmen, over haar ervaringen met Evie & Minddistrict. Marion: "Door Evie te gebruiken, kan ik in gesprekken met patienten sneller de diepte in."