Samenwerkingspartners

Fysiotherapie 
Voor verwijzing naar een beweegprogramma voor patiënten met COPD, DM of CVRM die onder behandeling zijn van de huisarts, kunt u in uw eigen regio terecht bij een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in COPD of Claudicatio en/of leefstijl.
Voor meer informatie over fysiotherapie zie de website van netwerk van fysiotherapeuten eerstelijns land van Cuijk en kop van Noordlimburg  http://www.fyne.nl/praktijken/
Meer informatie over  vergoedingen over bijvoorbeeld looptherapie kunt u vinden op
https://zorgvergoeding.com

Ergotherapie
Ergotherapie kan een uitkomst zijn o.a. voor ouderen en mensen met een chronische aandoening. Bijvoorbeeld bij vermoeidheid en kortademigheid kan de ergotherapeut mensen inzicht geven in de meest optimale energiebesteding en dagindeling. Zo nodig met behulp van hulpmiddelen.
Vanuit de basisverzekering hebben verzekerden recht op vergoeding van tien uur ergotherapie per jaar. Na deze tien uur kan aanspraak worden gemaakt op een aanvullende verzekering. De kosten van ergotherapie vallen onder het verplichte eigen risico.

Sinefuma met de cursus "Rookvrij! Ook jij?" 
Een groepstraining van 7 bijeekomsten van 1,5 uur. Na twee weken voorbereiding wordt er gezamenlijk gestopt op de 3e bijeenkomst. Vervolgens is er een maand begeleiding om de eerste moeilijke weken goed door te komen. De trainers zijn bekwaam en staan geregisreerd in het landelijke stoppen met roken register. De  aanpak is bewezen effectief. 
De stoppen met roken begeleiding van SineFuma wordt door het merendeel van de zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook eventueel aanvullend gebruik van een nicotinevervanger of een stoppen-met-roken medicijn wordt daarbij volledig vergoed.
Klik hier voor meer informatie. 

Welzijn op Recept (Sociom) 
Welzijn op Recept is een effectieve samenwerkingsvorm tussen zorg en welzijn. Kern van de aanpak is dat een huis­arts de mensen met psychosociale problematiek doorverwijst naar de sociaal werkers van Sociom. Voor meer informatie raadpleeg de informatie onderaan de pagina.