Patiënt met een (niet-zichtbare) beperking? Verwijs naar MEE!

1 op de 8 mensen heeft een niet-zichtbare beperking. Zij komen gemiddeld vaker bij de huisarts, ook met niet-medische vragen. Zij zijn vaker niet medicijntrouw en komen gemaakte afspraken minder goed na. Herkent u dit in een patiënt? En heeft hij of zij extra hulp nodig bij bijvoorbeeld acceptatie van de beperking, opvoeding, ontwikkeling, werk, wonen, geldzaken of regelgeving? Verwijs uw patiënt dan naar MEE De Meent Groep.
 
Wat doet MEE?
MEE is als voorliggende voorziening en specialist bij leven met een (niet zichtbare) beperking dé organisatie om deze mensen te helpen. MEE heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van volwassenen en kinderen met een beperking (bijv. licht verstandelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel) of chronische ziekte. Onze professionele cliëntondersteuners kennen de mogelijkheden en weten waar deze mensen tegenaan lopen. Wij lossen vragen bij voorkeur op in het voorliggend veld en het eigen netwerk van de patiënt. Hulp uit de tweede lijn is dan vaak niet of alleen aanvullend nodig. We voorkomen terugval naar u voor niet medisch gerelateerde vragen en daarmee onnodige kosten.
 
Hoe kunt u MEE bereiken?
Wij hechten aan een goede samenwerking en afstemming. Wilt u een patiënt aanmelden of consultatie en advies dan kunt u een mail sturen naar;  landvancuijk@meedemeentgroep.nl. Een van de clientondersteuners werkzaam in de gemeente Land van Cuijk neemt dan spoedig contact met u op.  
U kunt ook terecht bij ons algemeen servicepunt. Zij zijn te bereiken van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, via telefoonnummer 088 465 35 55.
 
Uw patiënt aanmelden?
Meestal kunnen mensen zich zélf bij ons aanmelden. Een verwijsbrief is niet nodig. De ondersteuning van MEE is voor uw patiënt kosteloos. Schat u in dat een overdracht van u bij de aanmelding kan helpen of dat uw patiënt zelf geen contact opneemt met MEE? Dan kunt ú uw patiënt (met zijn/haar toestemming) aanmelden of dit samen met hem of haar doen.
 
MEE maakt meedoen mogelijk. Lees meer over MEE De Meent Groep op www.meedemeentgroep.nl